חמאה
חמאה זהו מוצר חלב אשר מופק על ידי תהליך של חיבוץ שמנת או חלב.
בעזרת החמאה הנכם יכולים לבצע שימוש ומריחה על פרוסות, וכן היא תשמש אותכם בעבור אפייה וטיגון.
למעשה ניתן לראות שמאכלים רבים נעשים עם שימוש בחמאה, אך גם כאשר עושים שימוש
שהוא גדול מדי בחמאה זה איננו בריא וטוב מפני שהחמאה היא מלאה בשומן רווי הקיים בה.
אנשים לפעמים מבצעים שימוש במרגרינה במקום בחמאה מפני ששניהם מפיקים ברוב המקרים את אותה התועלת, המרגרינה הינה פרווה ועל כן ישנם רבים אשר משתמשים בה בעת הכנה למאכלים בשריים שהם רוצים לשמור בהם
על כשרות, ואילו החמאה היא חלבית ומתאימה עבור בישול עם מאכלים חלביים, לאלו אשר שומרים.
לחמאה יש טעם מאד טעים אשר מוסיף רבות למאכלים השונים שמוסיפים אליהם אותה.
החמאה מקורה מן החי, וכמות הכולסטרול אשר קיימת בה היא רבה מאד, וכן מלאת שומנים רווים, והם בעצם
גורמים לעליית הLDL.
לעומת מרגרינה אשר עשויה מתערובת של שמנים צמחיים מזוקקים ומים, מלח, לציטין, חומרי צבע ועוד.
את החמאה ניתן להשיג בכל צרכניה ובכל מכולת וסופר, במקררים של המוצרי חלב, ואכן החמאה דורשת
שמירה של טמפרטורה קרה ועל כן שמים אותה במקרר, אחרת היא תנמס ותהפוך להיות נוזלית. אנו יכולים לראות
שהיא מגיעה כמוצקת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה